בינואר 2010, שנה וחצי לפני פרוץ המחאה החברתית זיהה מייסד הרשת, שרון חסיד ישורון, כי קיים צורך אמיתי במזון מהיר איכותי ובמחיר הוגן.
הם הבחינו שסגמנט הפיצריות מתחלק באופן גס לשניים: פיצות יקרות הנתפסות איכותיות ופיצות זולות אשר נתפסות כלא איכותיות.
הם האמינו שאפשר אחרת… שניתן להציע לקהל הרחב את המאכל האיטלקי האהוב במחיר הוגן ובאיכות בלתי מתפשרת והגבוהה ביותר לצד דרגת הכשר מהודרת.
המיזם יצא לדרך והסניף הראשון בבני ברק הוקם.
בשנת 2013, כחלק ממימוש חזון הרשת, הצטרפה רשת פיצה שמש למהפכת האיכות של מחלבת טרה ומאז היא מתחייבת ל-100% גבינת נעם ובצק ורוטב פיצה ללא חומרים משמרים ב-100% מהסניפים.
כמו מרבית הגילויים החשובים בהיסטוריה שהתגלו במקרה,,גם כאן גילו המייסדים כי האינטואיציה בשילוב החלום שלהם יצרו נוסחה מנצחת להכנת הפיצה האיכותית ביותר, במחיר ההוגן ביותר ובכשרות מהודרת.
בשנת 2023 הצטרף לרשת חלפון יריב,, שמתפקד כמנכ””ל הרשת,, וביחד עם בעל הרשת,, הם מצעידים את הרשת קדימה לעבר המטרה – להיות הרשת הישראלית הגדולה ביותר בישראל ולהמשיך לתת פתרון איכותי,, טעים ומשתלם מאוד לכמה שיותר משפחות בישראל!!
יזמים נוספים הבינו כי משהו טוב קורה בפיצה שמש וביקשו להצטרף להצלחה…. כיום רשת פיצה שמש מונה למעלה מ–80 פיצריות משגשגות מקריית שמונה שבצפון ועד אילת שבדרום וניתן למצוא ולבקר אותנו כמעט בכל עיר בישראל.